Departments First Words — 05 March 2021
20 answers to 20 anniversary questions

By Mark Gauert

City & Shore Magazine

I know you’re eager to meet the six trailblazing women profiled, among many other features, in the March issue. But, before I send you on, a bit of housekeeping here from the front office. (Well, technically, the home office).

We invited readers to test their knowledge of City & Shore’s first 20 years in the Anniversary Issue in January – which included a chance to win a choice of two coveted VIP tickets to one of three annual events the magazine sponsors: The Boca Raton Concours d’Elegance, The American Fine Wine Competition or the Men of Style.

The amazing Bruce Zalman, of South Florida, answered the most questions correctly – and claimed tickets to the Boca Raton Concours d’Elegance – with an astonishing score of 18 out of 20. Even the editor didn’t get that many right. And I’ve been here for all 20 years.

“The contest was fun, as you have a great publication, but…” Mr. Zalman said, “[that was a] difficult quiz.”

OK, point taken. Maybe it was.

And I’ve resolved to take that under advisement five years from now when we do the 25th Anniversary Issue. Maybe make the quiz a tiny bit easier. (At least so I can get more right).

Until then, thank you for playing, for sticking with us into our 20th year – and especially for reading.

  • mgauert@cityandshore.com

And the answers were:

  1. What did Laila Ali say to her father, Muhammad Ali, to ease his mind about her getting knocked out? Answer: That s—t’s not going to happen.”
  2. What Ted Koppel said to prolonged applause at the Broward College Speaker Series? Answer: “You cannot have a functioning democracy, you cannot have a functioning political system, if there is nobody out there – nobody – who is acceptable to all sides of the political spectrum as a reasonably honest finder of fact.”
  3. Which awards were more important to Hill Harper than being named People’s “Sexiest Man Alive”? Answer: A-B: The Humanitarian Award for Education and The Education Legacy Award.
  4. City & Shore Editor Mark Gauert formally apologized to Mick Jagger for: Answer: All of the above: Pretending to be him singing Slim Whitman songs, pretending to be a member of his security entourage in a costume contest and making fun of him for turning 50.
  5. Who said: “It’s just so opportune because we’ve finally got people listening”? Answer: Beverly Johnson.
  6. Wine & spirit writer Peg San Felippo is “a little biased” in favor of? Answer: Rosé.
  7. Contributing writer Robyn A. Friedman’s favorite stories to write? Answer: Powers for Good profiles.
  8. The song readers said they wished the Hard Rock’s Giant Guitar Hotel would blast when it opened? Answer: Stairway to Heaven
  9. What did Dave Barry consider his “greatest achievement”? Answer: He’d never been convicted.
  10. Where travel writer Thomas Swick recommend readers go in 2016? Answer: B, C, D: Downtown Orlando, Cedar Key and Islamorada,
  11. Not among Charlyne Varkonyi Schaub design trends for 2017? Answer: Vintage soda machines converted to armoires.
  12. The subject of the magazine’s first celebrity interview? Answer: Angela Bassett.
  13. Black-and-white covers? All of the above: Barbra Streisand, Justin Timberlake, Bob Newhart, Chris Evert and Greg Norman.
  14. Whose wife said of her husband, “I still melt when he walks into the room. He makes my heart stop”? Answer: Howard Stern.
  15. Who said, “Truly, the biggest career achievement is sustaining one”? Answer: Jason Alexander.
  16. Matthew McConaughey’s regret from summers spent in Florida as a kid? Answer: “Leaving crumbs.”
  17. The only person featured three times in 20 years? Answer: Chris Evert.
  18. Who created original artwork for a cover? Answer: Peter Max.
  19. The only other cover in 20 years to feature artwork instead of a photograph? Answer: Frank Stella’s Lettre sur les sourds et muet I, pictured here: arts cover
  20. Who said, “I’m shy, I hate fame. I’ve done everything I can to avoid it” Answer: Johnny Depp.

 

 

 

Related Articles

Share

About Author

city and shore

(0) Readers Comments

Comments are closed.